Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Grattis – vi bjuder på extra läsning om vår historia!

 
GD 125 år
Visa alla artiklar

I dag firar vi att Gefle Dagblad fyller 125 år! Och vi bjuder på massor av extra läsning.

Vi grottar ner oss i berättelser där Gefle Dagblad gjort skillnad; från avslöjanden om politiker på porrklubb, över räddade byggnader till alla fina människor som är en del vår historia. Läs om journalisterna som började sin bana hos oss för att sedan bli alltifrån kulturattachéer och författare till kända programledare. Och läs om den bosniska flyktingflickan Lejla Numanovic som engagerade Gefle Dagblads läsare under en insamling när det behövdes pengar till hennes sjukvård i början av 2000-talet. Idag arbetar hon extrapass under coronakrisen som underläkare på Gävle sjukhus.

Precis som vid så många kalas numera får vi fira vår 125-årsdag på distans. Vi hade planerat att skicka en påskhälsning med bild på oss alla på redaktionen. Men i dessa coronatider arbetar många av oss hemifrån. Men med fokus på vår allra första tidningsetta, från den 11 april 1895, skickar vi som finns på plats en varm påskhälsning till er alla!

Vi fortsätter skriva din historia - idag och i framtiden, precis som alltid.

PS Håll utkik: I morgon, påskdagen, startar en serie om 125 Gävlebor som gjort avtryck där del ett heter: 125 Gävlebor: 1945-1969 – år som rymmer kidnappning och OS-guld.

Här är dagens läsning om GD 125 år:

GD 125 år: Fritagningen, Crazy Love och Lejla - när tidningen gjort skillnad

GD 125 år: Krönika – från sötast till farfar

GD 125 år: De började sin bana på Gefle Dagblad – "Lämna i tid och gå hur långt som helst"

GD 125 år: Från Blom till Bonniers – så växte GD till en mediekoncern