Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefsåklagare anmälde Brynäs-affären

GÄVLE
I går agerade chefsåklagare Birgitta Nygren för att häva det rättsliga vakuum som drabbat den 44-årige man som är misstänkt för att ha lurat Brynäs IF på en okänd summa pengar.

Brynäs IF stängde av 44-åringen från arbetet på kansliet men hade ännu under torsdagen undlåtit att göra polisanmälan.
- Ingen kan själv välja om man ska utredas. Det här är oerhört viktigt, slår Birgitta Nygren fast.
Chefsåklagaren ringde länspolismästare Ulf Möller som intygade för Gefle Dagblad att en anmälan skulle upprättas redan samma dag. Det hade då gått tre dagar sedan misstankarna blev allmänt kända genom rapporteringen i olika medier.
Först sedan en anmälan gjorts kan en eventuell förundersökning ta vid - då får 44-åringen en möjlighet att ge sin syn på saken, och får dessutom hjälp av ett juridiskt ombud.
Fortfarande finns bara en version av det inträffade, nämligen Brynäs IF:s egen. På föreningen har man sagt att anmälan skulle göras mot slutet av den här veckan. Dröjsmålet skulle förklaras av att man ville gå igenom böckerna och formulera anmälan på rätt sätt.
Det var en förklaring som underkändes av Birgitta Nygren.