Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chokladboll med överraskning

Det vänder fort vad gäller väder. Den här veckan har verkligen bjudit på alla möjliga sorter. Det började med störtregn och stormstyrka. Sen blev det riktigt kallt och frost. Till och med en aning snö fick vi se en morgon. Men solen har också tittat fram och nu har det blivit mildare igen. Det är ju det som är så härligt med de årstider vi har.

Att göra eget godis brukar höra jul eller andra storhelger till. Men varför det egentligen? Godis är ju lika gott året runt. Så därför bjuder jag den här veckan på ett recept på chokladbollar fyllda med en bit nougat.

Det är en variant på vanliga chokladbollar, men med en överraskning av en bit nougat istoppad. Dessutom doppas hela bollen i choklad för att få ett lite tjusigare utseende. Om du väljer ljus eller mörk choklad är förstås en smaksak. Jag blandade faktiskt och det blev inte alls dumt.

En perfekt liten chokladboll att avsluta en god middag med, om man inte vill ha en hel efterrätt. Dessutom går det säkert hem hos barnen också, eftersom det är som en chokladboll.

Förvara bollarna kallt, men ta gärna fram dem en liten stund innan de ska ätas, så kommer smakerna fram bättre.

Tips och frågor mailar du som vanligt till; helena.bjorklund@gd.se