Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkus Brazil Jack firar 110 år

Annons

Cirkusen kommer till stan. Ett vårtecken så gott som något.

Klassiska Cirkus Brazil Jack kommer i dagarna till Sandviken (torsdag) och Gävle (fredag-lördag-söndag).

I Sandviken slås tältpålarna upp i Stadsparken medan Sätravallen blir arena i Gävle där det alltså blir tre föreställningar.

Efter gästrikebesöket drar årets landsomfattande turné vidare med gästspel från Ystad till Haparanda. Närmast med besök i Bollnäs och Söderhamn.

I år passar cirkusen på att fira 110-årsjubileum eftersom det var år 1899 som den legendariske cirkus- och showmannen Brazil Jack startade företaget.

– Till årets nya familjevänliga program har vi för första gången i Sverige lyckats engagera den kände tyske hästdressören Rudiger Probst med sina vackra och ystra cirkushästar. Vidare bjuder cirkusen på de spanska clownerna José Michels. Efter vinterns många och långa talangresor ute i Europa och besök vid bland annat cirkusfestivalerna i Monte Carlo, Valencia och Paris har jag sammanställt ett omväxlande internationellt program av hög klass, hälsar cirkusdrottningen Carmen Lupascu Rhodin i ett pressmeddelande.