Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cissi från Gävle ska hjälpa Stenis till ännu en triumf

Hon är hans instruktör och partner när det handlar om dans.
Han kunde ha bjudit igen genom att lära henne åka skidor under den gångna veckan i Funäsdalen.
– Stopp ett tag, av säkerhetsskäl var jag förbjuden att ge mig ut i slalombacken. Allvaret i "Let's Dance" börjar ju på fredagen, säger Gävlebördiga Cecilia Ehrling som ska försöka lotsa Ingemar Stenmark till dennes mest annorlunda triumf i tävlingssammanhang.

Ja, nu börjar det som så många sett fram emot ända sedan "Stenis" överraskande tackade ja till att delta i årets upplaga av "Let's Dance". I flera år har han varit ett drömnamn för TV4. Först tackade han blankt nej – sedan blev han intresserad av programmet och i år föll alla bitarna på plats.

- Mitt mål är att bli bästa skidåkare i programmet, deklarerade Ingemar Stenmark med ett finurligt leende på läpparna på en pressträff i förra veckan.

Sedan dess har han hunnit med några dagars skidsemester i Funäsdalen tillsammans med familjen. Och för att inte tappa dansformen anslöt sig också hans partner de närmaste veckorna, Cecilia Ehrling, med rötterna i Gävle.

– Vi hade en gymnastiksal vid en skola till vårt förfogande och det funkade alldeles utmärkt, berättar Cissi. Det ser bra ut, Ingemar är duktig, är spänstig, har koll på läget och är målinriktad. Han har ju en vinnarskalle som alla vet.

Skidlegendaren hade inte kunnat önska sig en mer meriterad och scenvan partner än just Cissi och blir därför storfavorit till slutsegern. Gävletjejen gör sin åttonde start i tävlingen sen 2007 och hon har vunnit tre gånger med i tur och ordning brottaren Martin Lidberg (-07), EMD-artisten Mattias Andreasson (-10) och Markoolio (-13). Förra året hjälpte hon tvåa tv-profilen Steffo Törnquist att bli tvåa.

– Be mig inte att jämföra Stenmark med de tidigare jag jobbat med, alla är så olika, förklarar Cissi. Som Steffo senast, oj så kul jag hade under dom veckorna. han var ju helt galen. Naturligtvis känns det också inspirerande att ha fått Stenmark på min sida denna gång, han är ju oerhört populär hos svenska folket.

Tröttnar du aldrig på att vara med i detta sammanhang år efter år?

– Nej, det skulle nog känns konstigt om jag inte var det. Hoppas vi är med ända fram till avgörandet i slutet av april.

Hinner du med ett besöka din barndomsstad mellan varven?

– Inte så ofta, i julas senast, men nu gläds jag att mina föräldrar i Gävle kommer ner till Stockholm i vanlig ordning för att se veckofinalerna i "Let's Dance".