Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Citronkryddad tabbouleh med sparris


2,5 dl kornris, 1 tärning grönsaksbuljong, 4 1/2 dl vatten.
Till tabboulehn:
1/2 gurka, 10-12 körsbärstomater, 2 msk hackad, färsk mynta, 2 msk hackad persilja, 1 citron, 300 g färsk, grön sparris, salt, olivolja, 1 krm mild vinäger.
Gör så här:
1. Koka upp vatten och buljongtärning, lägg i kornriset och sjud det 8 minuter under lock. Ta kastrullen från värmen, tillsätt olivolja och låt kornriset dra under lock ett par minuter.
2. Skär gurka och tomater i bitar. Hacka mynta och persilja. Tvätta och riv det yttersta skalet av en citron samt pressa ur saften. Blanda kornris med skurna grönsaker, örter samt citronrasp och saft. Spetsa smaken med några droppar mild vinäger och salt.
3. Sjud sparrisen ett par minuter i saltat vatten. Fördela sparrisen över kornrisblandningen. Toppa med persilja och bjud blandad sallad och bröd till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se