Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Citronpanerade fiskpinnar

För 4 personer
600 g sej- eller kapkummelfilé
4 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl veteströbröd
det gula skalet från en citron, fint rivet
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till servering:
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk vardera av hackad dill, persilja och gräslök
Skär fisken i strimlor. Tvätta en citron och riv bort det yttersta gula skalet. Blanda raspet med ströbröd. Vänd fiskpinnarna först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist i det smaksatta ströbrödet.
Stek fiskpinnarna i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt under stekningen. Servera fiskpinnarna med potatispuré, grönsaker och en kall sås gjord på matlagningsyoghurt smaksatt med hackad dill, persilja och gräslök.