Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Citronpanerade fiskpinnar

Annons

För 4 personer
600 g sej- eller kapkummelfilé
4 msk vetemjöl
1 ägg
1 1/2 dl veteströbröd
det gula skalet från en citron, fint rivet
salt och vitpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till servering:
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk vardera av hackad dill, persilja och gräslök
Skär fisken i strimlor. Tvätta en citron och riv bort det yttersta gula skalet. Blanda raspet med ströbröd. Vänd fiskpinnarna först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist i det smaksatta ströbrödet.
Stek fiskpinnarna i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra lätt under stekningen. Servera fiskpinnarna med potatispuré, grönsaker och en kall sås gjord på matlagningsyoghurt smaksatt med hackad dill, persilja och gräslök.