Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

City Gross dukade upp buffé

Först Biltema, sedan Jula och nu City Gross.
Tredje jätten öppnade i går klockan 17.
Men redan innan var VIP-gäster på plats och avnjöt buffé.

City Gross var tredje stora varuhuset att öppna på kort tid i Hemlingby. I går klockan fem på eftermiddagen slogs portarna upp åt allmänheten för första gången. Men redan två timmar tidigare hade särskilt utvalda gäster varit på plats, handlat varor och avnjutit den tacobuffé som dukats fram.

Leverantörer var där liksom vänner och familjer till de anställda.

Butikschefen Andreas Eklind stod vid ingången och tog emot gratulationer och buketter från gästerna. Snart var han omgiven av färggranna arrangemang i alla möjliga storlekar.

– Vi har skickat ut ungefär 500 inbjudningar. Jag vet inte hur många som är här. De som bjudits hit tar förstås med sig vänner och familjer, säger han.

Andreas Eklind har varit butikschef ända sedan den 1 december när det bara fanns en gjuten platta på marken. Därefter har väggar och tak uppförts och i mars var byggnaden klar för inflyttning.

Andreas har förstås längtat efter stunden när han kan välkomna sina första kunder.

– Äntligen säger jag bara, det här känns helt underbart.

Sortimentet och driften av butiken har redan inför öppnandet kontrollerats ur miljösynpunkt, klarat varje test och blivit Svanenmärkt.

– Nu vet kunderna att vi jobbar på ett miljömedvetet sätt, att vi jobbar både kortsiktigt och långsiktigt, säger Andreas Eklind.

Runt Gävle finns massor med större varuhus, varför ska man handla just hos er?

– Därför att vi står för kvalitet, för något nytt och fräscht, kvaliteten är oerhört viktig för oss.

Brödet ska bakas direkt i butiken till kunderna. Köttet ska alltid vara färskt och så också frukten, grönsakerna och fisken. Och just den jättelika fiskdisken med lax rullad och preparerad i allehanda anrättningar utgör en särskilt imponerande syn.

Alla som brukar handla på Ica Söder kommer att känna igen Anders Larsson bakom disken.

– Jag såg det här som ett tillfälle att pröva något nytt och det känns som ett steg i rätt riktning, säger han.

Olle Agelmark har kommit från Söderhamn för att kolla hur dottern har det på nya jobbet. Efter tio minuter i affären är han väldigt nöjd med vad han sett och hört.

– Ser fint och fräscht ut och sortimentet verkar vara skapligt stort. Varje gång jag åker ner och hälsar på dottern i Gävle ska jag passa på att handla här, säger han.