Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cityfestbolaget vill satsa stort

GÄVLE
Cityfestbolaget vill satsa på en rejäl utveckling av det årliga arrangemanget. Framför allt när det gäller spelplatsen på Stortorget och en nysatsning på Kultur i Kvarnparken.

Bolaget vill också kunna satsa på barn- och familjeaktiviteter längs Gavleån.
Men för att klara av det behöver man kommunalt stöd. En halv miljon kronor från kommunstyrelsen finns nu på önskelistan.
I år fick man en femtedel av den summan i stöd. Men samtidigt så bidrog kommunen genom pengar och tjänster från tekniska förvaltningen, fri hyra av marken och även genom tjänster från andra förvaltningar.
Men nu tycker Cityfestbolaget att årets fest blev så lyckad att kommunen borde hänga på och stödja en utveckling under den tolfte upplagan den 5-8 augusti nästa år.
I ansökan skriver Tomas Gavlén att festen har bidragit till både sociala och ekonomiska värden under de elva år som man arrangerat den. En egen undersökning visar att 97 procent av gävleborna vill att cityfesten ska överleva i framtiden.
Senast under mitten av november vill bolaget ha svar om kommunens engagemang.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se