Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Claes är årets eldsjäl i Hofors

Claes Gustavsson har blivit utsedd till årets eldsjäl i Hofors för sitt engagemang i Hofors Skyttegille.Något han inte var beredd på.
– Jag såg säkert ut som en fågelholk när de uppvaktade mig på jobbet, säger Claes.

Utmärkelsen går till Claes "för att han genom sitt brinnande engagemang för skytte under många år hjälpt och stöttat många ungdomar i sin idrottsutövning". Priset består av 5 000 kronor och ett diplom som delas ut på Idrottsgalan i Hofors den 9 februari.

– Ja, vad ska man säga? Jag såg ju namnen på de andra nominerade så jag hade inte räknat med det här. Jag såg säkert ut som en fågelholk när jag blev uppvaktad på jobbet. Det känns jätteroligt när man fick fundera på det en stund, säger Claes.

Hur ska du fira det här då?

– Det har jag inte hunnit tänka på än. Jag fick ju även en inbjudan till Idrottsgalan, så jag har haft fullt sjå att smälta det. Jag ska jobba på som vanligt i dag sen får man väl om det blir något i helgen kanske, något enklare.

Varför tror du att just du blev utsedd till årets eldsjäl?

– Ja, vad jag hörde var det att jag har varit med i 40 år och engagerat mig i Skyttegillet. Så det var väl lång och trogen tjänst. Jag började skjuta själv när jag var 11-12 år. Sen har man hjälpt till i föreningen hela tiden och alltid varit med och hjälpt ungdomarna.

Vad är det som är så kul med skytte, tycker du?

– Ja, jag har väl det i släkten. Det var min morfar som drog med mig och min bror från början, även min mor har hållt på. Så det ligger väl i blodet. Man åker ju land och rike runt och träffar nya kamrater vilket gett mycket kontakter i Sveriges avlånga land. Sen är det också spänningen i skyttet och utmaningen att hålla nerverna i styr.