Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clara Hagman blir Clara Mae

Efter Idol och Ace of Base, nu tänker Gävlebördiga Clara Hagman satsa på en solokarriär som Clara Mae. Men först underhåller hon varje dag under Stadsfesten.

Som 17-åring var hon med och tävlade i Idol och som 18-åring blev hon medlem i Ace of Base och fick turnera världen runt. Clara Hagman från Furuvik har hunnit med mycket redan i ung ålder.

– Jag har lärt mig mycket och har mycket att tacka för tiden både Idol och i Ace of base. På den tiden var jag bara ung, nervös och hade inte hittat min röst ännu. Så i intervjuer och liknande så slutade det mest med att jag stammade fram någonting osammanhängande. Jag har utvecklats jättemycket sedan dess och fått gjort en mängd intervjuer på engelska, säger Clara.

Men sedan förra året är hon alltså inte längre en del av Ace of base.

– Vi ville lite olika saker och comebacken gick nog inte riktigt som de hade önskat. Jag vet inte om de hade förhoppningen att det skulle vara som på 1990-talet när de turnerade med Ace of base men musikbranschen har ju förändrats så mycket sedan dess. Även om det var en stor sak att inte vara med länge så kände jag ändå att jag är ung och framtiden framför mig, säger Clara.

I höst börjar ett nytt kapitel i Claras karriär. Under året har hon spelat in ett soloalbum och gjort musikvideor. Först ut är singeln "Changing faces".

– Det är väl organisk pop kan man väl säga med både elektroniska och akustiska instrument. Mitt problem har varit att hitta en stil som jag bestämt mig för. Man ska ju ha en röd linje igenom allt från musikstil till röst och utseende. Det är iallafall vad människor i branschen sagt till mig. Men jag tycker i och för sig att jag är min egna röda tråd, säger Clara, som kommer att ta artistnamnet Clara Mae.

– Clara Hagman har blivit så förknippat med Idol och Ace of base, vilket inte är dåligt men det känns som att det är dags att jag gör mitt eget.

Men först kan man lyssna till Clara tillsammans med bröderna Rasmus och Petter Diamant underhålla varje dag under Gävle Stadsfest vid scenen på Södra Kungsgatan.

– Vi kommer att bjuda på allt möjligt och något för alla åldrar. Det är äldre och nyare låtar som vi gjort om i vår egen tappning. Vi har repat in en helt ny repertoar så det ska bli spännande, säger Clara.

Läs också: Nytt ess i Ace of base.