Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Clownsamarbete för Folkteatern

Folkteatern Gävleborg inleder nu ett samarbete med organisationen Clowner utan gränser. Organisationen har som mål att försöka skänka skratt och en stunds glädje åt människor i svåra situationer.

För Folkteatern innebär det rent konkret att teatern är en del av Clowner utan gränsers resa till Grekland i juli. Syftet med resan är att möta människor som flytt till Europa över Medelhavet.

Gävle får dock en försmak av samarbetet redan 8-9 maj, då Clowner utan gränser håller i en workshop, ger en föreställning och berättar om förutsättningarna för Greklandsresan. Workshopen är främst riktad mot ensamkommande barn som kommit till Gävle.

Clowner utan gränser grundades 1996 och möter barn i flyktingläger, ungdomsfängelser och andra utsatta miljöer. Humor och lek används för att upprätthålla människovärdet. "Clowner utan Gränsers vision är en värld fylld av lek, skratt och drömmar, där alla människor har möjlighet att utvecklas, att uttrycka sig fritt och att känna hopp även i utsatta situationer", skriver organisationen i en presentation av dess vision.

Läs mer: Hitta alla artiklar från GD Kultur här

Läs mer: Missa inte det senaste – följ GD Kultur på Facebook