Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Club som månar om de anställdas hälsa

GÄVLEMed Club Omvårdnad får de runt 3 300 som arbetar inom Omvårdnad Gävle en egen personalklubb.- Målet är att få folk att må bra och tycka att det är roligt att gå till jobbet, säger Hellan Hedman.

Hon är ordförande i klubben och en av de tre som delar på den heltidstjänst som finns avsatt för klubben.
- Vi vill att medlemmarna ska vara så delaktiga som möjligt. Vad är det vi ska göra med den här personalklubben? säger hon.
Hittills är Stockholmsresor inplanerade. De samlar rabatter i affärer, i sommar väntar salsakväll och till hösten finns tankar på studiecirklar. Klubben utser även månadens arbetskamrat.
- Det är för att lyfta fram varandra. Det betyder väldigt mycket att få den där lilla klappen.
En enkät visar att många vill att klubben satsar på friskvård och personalrabatter. Hon säger att det är viktigt att träffas mellan olika arbetsplatser. Hur många som gått med hittills vet hon dock inte.

Lång erfarenhet
Själv har Hellan Hedman lång erfarenhet av personalklubbsarbete. Hon var med och startade den lokala Club Södertull 1987. Efter Ädelreformen 1992, då äldreomsorgen flyttades från landstinget till kommunen, avtog aktiviteten, även om klubben hela tiden varit i gång. I mars i år blev den Club Omvårdnad för hela förvaltningen och fick en heltidstjänst som Hellan Hedman delar med Ulrica Edberg och Annika Lundberg.
- Det är ett sätt att lyfta personalen och hela Omvårdnad. 1987 var det svårt att rekrytera och det är det i dag också. Club Södertull gjorde att folk började trivas och 1992 blev vi årets arbetsplats i landstinget.

Projektansökan
För två år sedan lämnade Hellan Hedman in en projektansökan om att se över trivseln inom Omvårdnad och sedan sensommaren 2000 har hon till och från arbetat med planeringen av klubben vid sidan av sitt undersköterskejobb. Hon berättar att kommunen tyckt att idén är så intressant att man tittar på möjligheterna att starta en klubb för alla anställda.


ANNA BAGGE
026-15 96 47
anna.bagge