Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Comeback för folkrace på Rörberg

Åtta år sedan senast det begav sig, men nu blir det folkrace igen på Gävle Motorstadion.
Tävlingen på lördag lockar över hundra anmälda förare till start.
– Vi är ett gäng gamlingar som vill ha fart på folkracetävlandet igen i Rörberg, berättar Janne Lindenmo i SMK Gävle.

Annons

Tävlingsledningen lånar man denna gång från grannklubben Skutskärs MS eftersom licenserna i de egna leden behöver förnyas via kurser och meriter. Bland andra ställer Mikael Eliasson och Håkan Karlsson sina tjänster till förfogande, liksom teknikern L-G Johansson. Samarbetet mellan motorklubbarna i Gästrikland har alltid varit gott.

– Vi delar ju alla samma intresse. Och vi tycker själva det vore kul om SMK Gävle kommer igång på egen hand igen, kommenterar Håkan, en av SMS verkliga eldsjälar.

Bland de startande i seniorklassen märks Johan Sundvik, Årsunda, Lennart Falk, Hofors, samt veteranen Toni Prepula, Småbacka. Vassa juniorer är Emil Gilberg, Gestrike och Jocke Jonsson från Söderhamn, för att nämna några i bunten.

Det körs även en damklass, innehållande hela 18 ekipage. Pyret Öhrn, Söderhamn, Annika Isaksson, Hofors, Maria Nyström, Årsunda är en trio som utmanas av Skutskärs Lena Rigglöv-Eliasson.