Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Comhems digitalnät slogs ut

I går kväll drabbades 800 000 av Comhems digitalkunder av ett nätavbrott och stora delar av bredbands-, telefoni- och digital-tvtjänsterna slogs ut. Först vid 23-tiden var felet återställt.

– Jag är oerhört bedrövad över händelsen och ser mycket allvarligt på det inträffade. Vi tar detta avbrott på största allvar och kommer nu att se över reservsystem och elförsörjning. Vi lägger nu all kraft på att förstärka vår kraftförsörjning för att undvika att liknande avbrott inträffar i framtiden, säger Krister Tånneryd, chef för Drift- och Kundservice på Com Hem i ett pressmeddelande.

Comhem har inga uppgifter om hur många Gästrikar som berördes i går kväll.

- Vi tror att det orsakades av ett blixtnedslag i kraftnätet i Södertälje. Men det kan också ha varit så att annan ström slogs ut samtidigt, att det var därför som avbrottet blev så pass kraftigt, säger Maria Stråhle, pressansvarig på Comhem.