Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cranberry delight

Ingredienser
1:a mackan
Dinkelbröd 1 st
Krispsallad 1 blad
Rosésallad 1 blad
Kantarellcreme 1,5 msk
Brie 2 skivor
Tranbärschutney 1 msk
Garnera med bladpersilja

2:a mackan
Dinkelbröd 1 st
Krispsallad 1 blad
Rosésallad 1 blad
Skivad kycklingfilé ½ filé
Kantarellcrème 1,5 msk
Tranbärschutney 1 msk
Marinerad kyckling
10 kycklingfiléer
Ekologisk rapsolja 1 dl
Soja 1 dl
Vitvinsvinäger ½ dl
Vatten ½ dl
Rökextrakt (liquid smoke) 3 tsk
Tabasco 10 droppar
Flingsalt
Kantarellcrème
Philadelphiaost 500 g
Konserverade kantareller 500 g
Flingsalt
OBS! Mängderna är avsedda för 20 smörgåsar. Använd förståndet när ni gör er egen sats.
Gör så här:
Skär brödet, men inte helt av. Öppna mackan och lägg på salladen.
Placera ut den skivade kycklingen på det ena brödet och brien på det andra. Lägg sedan på kantarellcrème på bägge sidorna. Ringla över chutneyn och garnera med bladpersilja.
Marinerad kyckling
Blanda marinaden och häll i det i en plastpåse tillsammans med kycklingfiléerna. Låt stå ett dygn.
Kantarellcrème
Mixa till en slät kräm.