Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelväg byggs förbi Bångs i sommar

I augusti, efter semestrarna, startar bygget av en gång- och cykelväg förbi Bångs längs väg 272. Samtidigt är det meningen att kommunen ska dra fram vatten och avlopp till fastigheterna längs vägen.

Annons

Planerna på en gång- och cykelväg har funnits sedan 2001 då Vägverket också gjorde en miljökonsekvensbeskrivning. Projektet har sedan skjutits upp i flera omgångar eftersom det har saknats pengar. Men nu räknar Vägverket med byggstart någon gång efter semestrarna i sommar.

– Vi kommer att bygga under två år, säger Karl Bladh. Tanken är att kommunen ska dra fram vatten och avlopp mitt under gång- och cykelvägen på två av de tre kilometrarna.

För ett år sedan gjorde kommunen en intresseförfrågan bland stugägarna söder om Hedåsen om vatten- och avloppsfrågan och fick till stora delar positiva svar. För att kunna bygga en gång- och cykelväg på det bitvis mycket smala området kommer man att tvingas sänka vägbanken på vissa sträckor.

Vägverket har också skjutit till extra pengar för att förlänga gång- och cykelvägen från gränsen där kommunens vägansvar upphör ut till Bångs. Den byggs på den befintliga vägen men separeras från biltrafiken.