Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelväg byggs förbi Bångs i sommar

I augusti, efter semestrarna, startar bygget av en gång- och cykelväg förbi Bångs längs väg 272. Samtidigt är det meningen att kommunen ska dra fram vatten och avlopp till fastigheterna längs vägen.

Annons

Planerna på en gång- och cykelväg har funnits sedan 2001 då Vägverket också gjorde en miljökonsekvensbeskrivning. Projektet har sedan skjutits upp i flera omgångar eftersom det har saknats pengar. Men nu räknar Vägverket med byggstart någon gång efter semestrarna i sommar.

– Vi kommer att bygga under två år, säger Karl Bladh. Tanken är att kommunen ska dra fram vatten och avlopp mitt under gång- och cykelvägen på två av de tre kilometrarna.

För ett år sedan gjorde kommunen en intresseförfrågan bland stugägarna söder om Hedåsen om vatten- och avloppsfrågan och fick till stora delar positiva svar. För att kunna bygga en gång- och cykelväg på det bitvis mycket smala området kommer man att tvingas sänka vägbanken på vissa sträckor.

Vägverket har också skjutit till extra pengar för att förlänga gång- och cykelvägen från gränsen där kommunens vägansvar upphör ut till Bångs. Den byggs på den befintliga vägen men separeras från biltrafiken.