Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklar för hjältarna

/
  • 1 300 kilometer på elcykel under 58 dagar. Lägg till 60 intervjuer med hjältar mellan Ystad och Umeå. En hel del att göra för Anna och Karin Bengtsson.

Anna och Karin Bengtsson möter hjältar från Ystad till Umeå – på elcykel. På måndagen anlände systrarna till Gävle för att intervjua en lokal världsförbättrare till sin poddradio.

Annons

Det är ingen prestationstävling och el-cyklandet är svårare än man kan tro. Det gäller att övervinna både urladdade batterier och krävande backar.

– Nu ska vi bo hos och intervjua en kvinna här i Gävle som startat ett barnhem i Nepal. Det ska bli väldigt spännande, säger Karin Bengtsson.

Hon och systern Anna pustar ut i gräset vid Rådhuset. De lämnade Ystad den 13 juni och fortsätter att intervjua hjältar tills de når Umeå den 8 augusti.

– Vi vill genom radion förmedla vilka fantastiska personer det finns där ute. De som hjälper andra utan att kräva något tillbaka, säger Karin Bengtsson.

Tipsen på hjältar har duggat tätt från lyssnarna som följer färden på poddradion www.hjältarna.se. Hittills har systrarna intervjuat allt från överlevare, miljökämpar och djurhem till människor som leder integrationsprojekt.

Alla är vi kanske inte världsförbättrare, men lite kan göra mycket.

– Man kan försöka välja ett mindre skadligt alternativ, som att ta cykeln. Många välgörare börjar smått med något de brinner för, och man behöver absolut inte vara rik för att vara en hjälte, säger Anna Bengtsson.

Annons