Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cyklar hetast på Biltema

Mikael Björkskog blev chef på Biltema i Hemlingby i december.
Då fanns bara en gjuten platta på platsen.
I går öppnades portarna för första gången.
– Vi hade 30 köande till varje kassa ända till två, säger han.

Annons

En vecka tidigare än beräknat slogs portarna till Biltema i Hemlingby upp i går klockan tio.

Inte en enda parkeringsplats var ledig utanför och de första kunderna hade väntat utanför sedan åtta på morgonen. Musik strömmade ut högtalarna vid ingången och till receptionen kom blomsterbuketter med välkomsthälsningar från bland annat Brynäs IF och kommunalråd Per Johansson.

Hela förmiddagen hade varuhuset en stadig ström med besökare som gick runt och köpte framförallt cyklar.

Mikael Björkskog blev chef över varuhuset redan i december. Han såg väggarna slås upp, taket läggas och varuhuset fyllas med inredning och varor. Gårdagen blev med andra ord en riktig högtidsdag för den unge varuhuschefen.

– Jättekul att se alla människor som kommer. Jag har pratat med några och de säger sig vara glada att slippa åka till Biltema i Uppsala och nu kan handla i ett varuhus som är 50 procent större.

Och på frågan vad som säljer mest tvekade han inte en sekund.

– Cyklar, vi säljer något fruktansvärt med cyklar. Vi kommer helt säkert sälja mer än 200 stycken i dag. Annars säljer också gasolkök, bildelar, kylboxar och värmeboxar bra. Den här marknaden är ny i Gävle och det märks.

Just en cykel hade också Annika Sjöström köpt åt sin dotter på hennes 18-årsdag.

– Därinne var fräscht och fint. En sån där affär är säkert rena drömmen för karlarna, säger hon medan hon leder cykeln mot bilen.