Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Czarnecki har sagt upp sig

Brynäs tränare Niklas Czarnecki har sagt upp sig.

Enligt uppgifter till Sporten kan han lämna laget efter säsongens slut. Men varken han eller Brynäs sportchef Micke Sundlöv vill säga något om uppgifterna.

– Nej, inga kommentarer, säger Niklas Czarnecki.

Niklas Czarnecki har ett kontrakt med Brynäs som sträcker sig till 30 april 2012. Men enligt vad Sporten erfar finns det en klausul där bägge parter kan säga upp avtalet före sista februari 2011 – alltså i dag.

Och 45-årige Czarnecki ska följaktligen ha utnyttjat sin rätt i kontraktet och meddelat Brynäs IF att han slutar efter säsongens slut – om inte parterna skriver ett nytt – mer fördelaktigt avtal.

– Jag har inga kommentarer runt det, säger Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

• Men Niklas kommer att träna Brynäs säsongen ut i alla fall?

– Ja, det kommer han absolut att göra.

Det hela är alltså mycket känsligt och ingen inom Brynäs vill kommentera uppgifterna officiellt.

– Nej, du får skriva vad du vill. Vi tar allt sånt där efter säsongen. Det är Brynäs som gäller nu, säger Sundlöv.

Niklas Czarnecki själv vill inte heller uttala sig om Sportens uppgifter.

– Nej, det blir samma svar från mig. Jag vill inte kommentera det här, säger han.

Det finns flera tänkbara scenarion till att Brynäs tränare sagt upp sitt kontrakt:

Niklas Czarnecki har blivit erbjuden ett nytt tränarjobb i någon annan klubb.

Han tycker att han nått så långt det går med dagens Brynäs, och inte ser någon utvecklingsmöjlighet kommande säsong och istället vill fortsätta karriären i en annan klubb.

Eller så är det hela en lönetaktik från Czarneckis sida. Han säger upp sitt kontrakt nu och – om inte Brynäs har någon ny tränare på gång – blir erbjuden ett nytt avtal som är mer ekonomiskt fördelaktigt.

Micke Sundlöv säger att han kontinuerligt tittar på vad marknaden har att erbjuda både vad det gäller tränare, spelare och ledare.

– Ja, det är ett arbete som pågår hela tiden, menar Sundlöv.

• Är ni nöjda med Czarneckis arbete i Brynäs?

– Ja, han är en bra tränare. Men det är lika mycket de andra runt laget som ligger bakom att vi tagit oss till slutspel de senaste åren.

• Men han har ändå fått laget på rätt köl igen?

– Jag vet inte om det varit någon katastrof innan heller. Det är väl hela föreningen i stort som med hårt arbete bidragit till stabilitet.

Om Niklas Czarnecki lämnar Brynäs kan hans ersättare redan finnas i föreningen. Klubbens juniortränare Mats Bäcklin har i flera säsonger fört J20-laget till stora framgångar och har även känt på en roll som assisterande förbundskapten i juniorlandslaget. Bäcklin är dock fåordig även han.

– Jag har kontrakt med juniorerna ett år till och fokuserar på det, att Czarnecki skulle sluta är inget jag känner till.

• Men om du skulle få frågan att ta över A-laget?

– Då skulle jag vara redo. Man siktar alltid högre i karriären, men just nu är det juniorlaget som gäller för mig.