Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

D.A.D rockade i Skutskär

/
  • D.A.D kom såg och segrade i Skutskär. Stig
  • Jacob Binzer en mycket cool gitarrist som ger D.A.D sitt coola sound
  • Stig
  • Jesper Binzer lärde sig under kvällen att säga Skutskär

D.A.D kom till Holmarna i Skutskär och skapade en konsert med rockparty.

Annons

Fredagskvällen kändes lite kyslagen i luften när jag åkte ut till Holmarna. Men det skulle ändra sig under kvällen. Först ut på på denna sista spelning på Holmarna för i år var "Flat Foot" de fick agera både uppvärmare och för att få ljudet för huvudakten på plats. Mikael Hyvärinen som kommer från Gävle ropade "Kom fram till scenen vi ska värma upp er inför D.A.D".
Och visst kunde Flat Foot agera förband bra på kvällen. Ljudet var lite trevande i början men blev bättre under deras spelning. En helt klart bra kombination att boka dessa två band samma kväll.
D.A.D eller Disneyland After Dark som de hette fram till de blev internationellt kända 1989. Då fick Disney-bolaget upp ögonen för dem och hotade att stämma dem för namnstöld. De kanske kändes sig oroliga för vad som skulle hända på Disneyland efter att mörkret fallit.
Bandet bildades redan 1982 och alla förutom den nya trummisen Laust Sonne är original medlemmar. Jesper Binzer på sång och gitarr, Jacob Binzer Gitarr och Stig "Nasty" Pedersen på tvåsträngad bas.
Efter en rätt lång turne som sträckt sig genom Europa - Kina samt USA så lander de i Skutskär och får Holmarna att rocka så vi sent kommer att glömma detta drag.
Det känns som det är ett runaway train som kommer ut på scenen och bara tuffar vidare och höjer trycket varefter de laddar på med kol.
Jag har lyssnat lite periodiskt på D.A.D på skiva men aldrig sett dem live tidigare och jag inser detta är ett av Nordens bästa live band. Tror denna konsert kommer att vara ett samtalsämne i Skutskär i många år typ "Kommer du ihåg när D.A.D var på Holmarna" och "Rocken kom till byn" För det här måste vara det största som hänt live i Skutskär på många år.
Jag känner mig mycket glad att jag var där och hoppas få se detta grymt bra live band igen snart.
Peder Andersson

Annons