Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

D300-ersättare läckt av Nikon USA

Det blir ingen D400 – än.

Det blir ingen D400 – än. På Nikon USAs webbplats har det kommit upp skärmdumpar från en Nikon D300s laddad med SD-kort

Ryktena om en D300s blir alltmer intensiva. Nikon Nordic har tidigare bekräftat att D300 och D60 inte tillverkas längre. Efterföljarna väntar antagligen i en snar framtid.

Det talas mest om en efterföljare till D300. Det kan bero på att det är den som kommer närmast, men det kan också bero på att det är roligare att spekulera om lite dyrare och mer avancerade kameror.

Att Nikon själva råkat publicera skärmdumpar där det står D300s är så nära en bekräftelse på sanningshalten i rykten man kan komma. Naturligtvis kan det vara avsiktligt, men troligen är det ett misstag. Intresset för nya nikonmodeller är redan enormt och det behövs inga sådana pr-trix.

Skärmdumparna avslöjar tre saker:
1. Att kameran heter D300s.
2. Att kameran får kortplats för SD-kort. (Det har ryktats om dubbla kortplatser).
3. Att histogrammet kan visa värdena för utsnitt av bilden.

Kan du läsa ut något mer?

Genom nikonhistorien finns flera uppgraderade modeller som begåvats med ett "s".  Minns du F-401s, F-801s, D70s och D2Hs?
Nikon F-90X var en uppgraderad F-90 men på senare år har X:et fått en annan betydelse. Sedan D1X står X:et för extra hög upplösning.

7 bilder per sekund

De uppgifter om D300s som förekommer på nätet talar om dubbla minneskortsplatser CF/SD (kanske för att i senare modeller bara använda SD-kort), 7 bilder per sekund utan batterigrepp (8 med grepp), tyst läge, filmning 720p, mikrofoningång, 840 gram.
 


/Magnus Fröderberg