Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Da Buzz tillbaka i rampljuset

Efter några års tystnad är den värmländska danspopakten Da Buzz tillbaka i rampljuset. En kort Sverigeturné i sommar kommer att följas upp med en ny skiva i höst. Men först besöker de Gävle för en spelning på Harrys i kväll.

– Man kan vänta sig en kavalkad av våra gamla hitlåtar. Vi skriver ju nytt material just nu, så vi har inget nytt att presentera. Men vi har mycket gammalt att ta av, säger Per Lidén

Da Buzz hann med att släppa fem album mellan 2000 och 2006. Däremellan var man oftast ute på turnéer och hann med att ställa upp i Melodifestivalen 2003 med låten ”Stop! Look! Listen!”. Med det hektiska schemat var det kanske inte så konstigt att bandet valde att ta en paus 2007.

Både Per Lidén och Annika Thörnquist hängav sig åt andra musikaliska projekt tills man förra året bestämde sig för att

– Vi har alltid haft kontakt hela tiden och till slut blev man sugen att starta igen. Det blir ju lätt annars bara ett jobb och då gäller det att hitta tillbaka till kärnan i musiken. Den inspirationen och lusten man hade i början. Då tror jag att det kan behövas ett break för att göra det, säger Per.

Comebacken började förra året med singeln ”U Gotta Dance” som sedermera användes som reklamlåt för TV4:s danstävling ”Let’s Dance”. Förutom ett tiotal spelningar i Sverige i sommar så ska man även åka över en vända till Ryssland. Men framför allt är det en ny skiva som ligger i startgroparna och planeras släppas till hösten.

– Det tar ju lite tid nu när det många år sedan vi släppte någoting nytt. Eftersom vi varit framgångsrika tidigare så vill man ju att det ska bli bra nu också.

Kommer vi känna igen

Da Buzz i de nya låtarna?

– Det känns ju som att man utvecklats sig litegrann sen sist. Det kan bli lite mer åt dansmusikshållet, lite mer beats. Men annars kommer man känna igen sig i de upplyftande låtarna och i Annikas röst.

Da Buzz har under sin tid borta från rampljuset ändå blivit ganska uppmärksammade på ett ganska oväntat sätt. Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt har bedyrat sin kärlek till Karlstadbandet vid flera tillfällen. Något Per säger att de inte haft någonting emot.

– Det känns jättekul! Vi är ju inte politiskt anknutna på något sätt men vi gillar alla som tycker om vår musik. Och Fredrik verkar ju vara en trevlig prick dessutom. Jag tror till och med Annika har träffat honom någon gång och han fick då en signerad affisch skickad till sig. Jag hoppas att han kommer fortsätta gilla det vi gör framöver också.

Vi har alltid haft kontakt hela tiden och till slut blev man sugen att starta igen

Per Lidén