Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att fira Kanelbullens dag

18 plusgrader som vi hade i början av veckan brukar det inte vara i slutet av september. Det är nog något som inte står rätt till. Men trots det är det faktiskt ganska skönt att kylan inte riktigt kommit än. Tids nog får vi anledning att klaga på att det är för kallt också.

Det är snart dags för årets stora bulldag, Kanelbullens dag. Närmare bestämt på tisdag, den 4 oktober. Jag kan nog påstå att det är den dag som blivit mest känd av alla dessa "dagar" som ploppar upp för varje år. Det går nog åt en hel bullar på landets konditorier denna dag. Men varför inte baka dina egna kanelbullar. Du har säkert ditt favoritrecept på just bullar, men här kommer i alla fall ännu ett.

Hemligheten med just detta recept är att det ska vara rumsvarma ingredienser, lång jäsning och att inte ha i för mycket mjöl. Hur lång tid gräddningen tar beror på ugnen, men håll koll så de inte blir brända.

Men jag kan lova att trots att det tar tid att baka dessa bullar, så är det värt all väntan. De blir härligt mjuka och goda. Min smakpanel gav högsta poäng!

Tips och frågor mailar du till: helena.bjorklund@mittmedia.se

Helena Björklund 026-15 96 46 helena.bjorklund@mittmedia.se