Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att ta ställning

Du vet väl att det bor en himla massa andra människor på den här jorden. Sådana som har händer och känslor precis som du. Några av dem känner du, men de allra flesta är okända. Trots att ni aldrig har träffats påverkar du många människors liv när du står på Ica och väljer kaffe.

Visst är det märkligt att mitt val av frukost faktiskt har betydelse för andra. Men tänker ni lite längre känns det väl mer troligt att någon har utfört ett arbete, än att Gandalf trollat fram kaffepaketet?

Tror du trots allt på Gandalf kan du väl be honom att hjälpa de människor som dör av besprutningsgifter.

För oss andra har jag ett superbra tips! Du kan ta ställning, du kan förändra och få en go känsla i magen. Det är inte svårare än att du flyttar handen några centimeter och greppar en vara som garanterar människorna bakom ett drägligt liv, vilket Rättvisemärkt-varor gör.

Egentligen önskar jag att den här märkningen inte skulle behöva finnas. Helt ärligt känns det sjukt att det inte är självklart att allt jag konsumerar är gjort under värdiga förhållanden.

Nu är världen full med skit, men vi kan i alla fall se till att våra egna liv och val går hand i hand med de mänskliga rättigheterna.

Så du människa, kom igen, börja mocka bort skiten och plantera blommor i stället.

Dessutom blir man snyggare av en GOD frukost!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare