Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för årets kulturkvällar

Flöjtisten Gunilla von Bahr och skådespelerskan Anne Kulle inledde årets upplaga av Kulturkvällar på Engeltofta. För fjortonde året har Brita Planck satt ihop ett fullmatat program.

– Det är roligt att det har blivit så populärt. Det är skojigt att det kommer så mycket folk, säger Brita Planck.

Alla kvällar utom en i en månad framåt bjuds det kultur på Engeltofta i hennes och länets konstförenings regi. Föreläsningar och musik blandas som vanligt.

– De här hjärnforskarna är jag väldigt spänd på, säger Brita Planck.

Fredrik Ullén och Alf Gabrielsson berättar om forskning kring musik och hjärnan den 19 juli. Hon ser också fram emot skådespelerskan Solveig Ternströms tema om kultur och hälsa och kvällens pianokonsert med Roland Pöntinen.

Konst ingår i kulturen och högst upp i huset ställer konstnärer ut måleri, grafik, skulptur, glas och smide. Karin Westergren, på väg från Kiruna till Värmdö, kom till kulturkvällen eftersom hon blivit inbjuden till Malin Wikströms vernissage. Resten av programmet var en överraskning. Hon minns när Gunilla von Bahr spelade i Kiruna för 25 år sedan.

– Det var en konsertupplevelse.

Efter att landshövding Barbro Holmberg invigt kulturkvällarna tog Gunilla von Bahr och Anne Kulle plats framför en fullsatt sal.

Brita Planck har som vanligt jobbat hårt för att få ihop program och pengar berättar hon. När månaden är över ska hon vila.

– Man blir ganska slut när det här är över. Jag blir ju 87 nästa gång.