Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags för en sista Ove-ramsa

Ove, Ove, Ove Molin!
Den ramsan har ekat där Brynäs dragit fram i hockey-Sverige i nästan 20 år.
Antagligen kommer den höras i Läkerol Arena i dag också, när Ove själv avtackas med en egen match mot Timrås veteraner.

Ove Molins lag i dag – från Micke Sundlöv till Janne Larsson

I våras lade Ove Molin skridskorna på hyllan efter 18 säsonger i Brynäströjan.

I dag hedras han med en förmatch till elitseriemötet mellan just Brynäs och Timrå. Rykten säger att Molin själv är i så bra form att han antagligen kunnat platsa i åtminstone en fjärdekedja i Niklas Czarneckis lag. Men självklart kommer det bli mycket glädje och en hel del ploj när Oves eget All star-team möter Timrås veteranlag.

– Det har varit mycket jobb, men kommer att bli väldigt roligt, säger Molin själv.

Han har funderat och ringt runt och ringt lite till för att samla ett antal spelare som han sjäklv fått välja ut.

– Jag har tittat på gamla lagbilder och tänkt efter vilka jag skulle fråga. Det är ju så enormt många jag spelat tillsammans med, men jag har lyckats få nästan alla jag frågat att ställa upp.

De spelare som i sista stund tvingats lämna återbud är gamle smurfkompisen Peter Larsson som är assisterande tränare i Södertälje och inte kommer loss eftersom SSK spelar match mot Modo. Av samma skäl, fast match i allsvenskan med Sundsvall mot Örebro, gör att både Pär Djoos och Björn Danielsson tvingas tacka nej.

– Dessutom måste Anders Huss jobba med Timrå, där han är materialförvaltare, inför deras match mot Brynäs direkt efter vår match, säger Ove Molin.

I övrigt blir det många gamla fina namn och ansikten på isen i matchen som börjar 16.15 och spelas i 2x20 minuter. Till exempel kommer vi få se två stycken Nr 19 i form abv Tom Bissett och Anders Gozzi – 21:an Molins kanske vassaste radarpartners genom åren.