Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaligan åtalas

GÄVLEDe fem unga män som ingår i den så kallade Dalaligan åtalades på torsdagen för en lång rad brott.

Annons
De har sedan början av juli varit häktade misstänkta för inbrottstölder mot en golfbutik på Södra Kungsgatan och golfshopen vid Hofors Golfklubb några dagar tidigare.

Bytet i de båda butikerna hade ett värde av drygt 495 000 kronor och männen misstänks ha genomfört båda stölderna "tillsammans och i samförstånd", skriver åklagaren.

Två vittnen
En av männen har hörts i samband med det ouppklarade mordet på en 22-årig Borlängebo.
Mannen som hörts är enligt uppgift till Gefle Dagblad inte misstänkt för mordet, men ska liksom den mördade ingå i löst organiserade kriminella nätverk med bas i Borlänge.

Två vittnen gjorde observationer vid inbrottsstölden på Södra Kungsgatan. En manlig bilist körde förbi brottsplatsen och saktade farten när han såg det misstänkta flyktfordonet, en grön Saab som senare kraschades mot ett stängsel vid ASG:s godsterminal på Strömsbrovägen efter en biljakt med polisen. Bilisten observerade fem män som lämnade golfaffären.
Ytterligare ett vittne som bor i fastigheten trodde att rökgeneratorn som löstes ut av inbrottslarmet var en eldsvåda. Han kontaktade brandkåren, men såg inga ansikten.

MATS HEDSTRÖM