Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dålig isbana ger skridskoåkare skrapsår

GÄVLEIsbanan vid Andersbergs IP är under all kritik. I det närmaste hälsovådlig. Det tycker i alla fall idrottsläraren Ulla-Karin Simonsson och eleverna vid Sörbyskolan.

De är missnöjda med att isen är gropig och svår att använda för att spela hockey och bandy på under lektionerna och på fritiden. Ett par av eleverna i klass 7 D visade i går upp skrapsår på benen som de fått när de ramlat omkull vid skridskoåkning nyligen.
Kritik riktas nu både mot Kultur och Fritid och Gefle IF, som sköter om idrottsanläggningen. Ulla-Karin Simonsson har hört av sig och klagat hos dessa och skickat hem flygblad om problemet till skolbarnens föräldrar för att få dem att agera på något sätt.
- Vi är besvikna över att det inte händer något. Om vi ska satsa på folkhälsan så behöver eleverna komma ut på en bra isbana, menar hon.
Vid Gefle IF:s kansli intygar Anders Berg att man gör så gott man kan för att hålla isbanan i bra skick. Det är en tung arbetsuppgift eftersom underlaget är ojämnt. Dessutom har vädret varit väldigt varierande den senaste tiden, med snöfall och kyla förra veckan och flera plusgrader den här veckan. Det är svårt att hålla isen intakt då, menar han.
- De har väl sina förväntningar och vi lever tydligen inte upp till dom, säger han och antyder att man kanske borde ha lite mer tålamod från skolans sida.

Hyra spolbil
För att man ska kunna få banan bättre behöver man hyra in en spolbil från kommunen och det verkar ta ett tag.
Lennart Johansson vid Kultur och Fritid pratade med Ulla-Karin Simonsson i måndags och är förvånad över att hon nu redan hört av sig till medierna.
- Vi spolade isen där förra veckan och frågan är egentligen vad som är en bra eller dålig is. Det går kanske inte att spela hockey där, men säkert andra aktiviteter, säger han.
Ulla-Karin Simonsson tycker att isbanan har varit dålig i många år, men särskilt sedan fotbollshallen byggdes och tog stora delar av den förra grusplanen i anspråk.
Hon är upprörd både för elevernas skull och för de närboendes som är intresserade av att åka skridskor. Det är långt till närmaste uppspolade isbana, tycker hon och eleverna.
- Då får man åka till Nynäs eller Brynäs. Eller Gavlerinken där det är ont om plats, suckar Tova Bostedt i 7 D.
MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson_gd.se