Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåliga betyg i Hofors

Var tredje elev i Hofors går ut nian utan fullständiga betyg. De senaste fyra åren har en markant försämring skett när det gäller betygen.
Det konstaterar Skolinspektionen i en ny granskningsrapport.

Statliga Skolinspektionen har till uppgift att granska alla skolor i Sverige. Myndigheten har nu gått igenom utbildningsverksamheten i Hofors.
I tillsynsrapporten konstateras att eleverna i grundskolan inte når målen i tillräcklig utsträckning. Skolan följer heller inte upp barnens kunskapsresultat i alla ämnen i femte klass.
Det är även påfallande stora skillnader mellan pojkars och flickors slutbetyg, utan att kommunen har kunnat förklara varför.
"Med tanke på det låga kunskapsresultatet är det anmärkningsvärt att Hofors kommun inte vidtagit mer kraftfulla åtgärder för att garantera att varje elev får den utbildning och det särskilda stöd som han eller hon har rätt till", skriver Skolinspektionen.
Senast den 8 september ska kommunen redovisa vad som gjorts för att rätta till bristerna.