Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damtvåan: För tufft på många sätt

En högst tveksam straff och en utebliven frispark som resulterade i ett mål. Brynäs hade inte domsluten med sig i gårdagens förlust mot Selånger på Måsbergets IP. Men trots det så var nog slutresultatet 2-5 rättvist.

– Selånger är det lag i serien som spelar bäst fotboll, berömde Brynäs tränare Mikael Östling.

Selånger var lite bättre, lite snabbare och hade lite bättre passningsspel än hemmalaget. Gästerna hade inför matchen sex raka matcher utan förlust, trots det låg laget endast två poäng före Brynäs.

– Jag förstår inte varför de ligger där de gör, fortsatte Östling.

Selånger dominerade den första halvleken. Hemmalaget fick knappt låna bollen den inledande kvarten. I den 18:e matchminuten blev gästernas bästa spelare i matchen, Wilma Larsson, fälld efter att hon fått iväg ett skott strax utanför stolpen. Domare Mathias Carlsson pekade ändå på straffpunkten och 0-1 var ett faktum.

– Jag tycker den är väldigt hårt dömd, kommenterade Östling om straffen.

Efter målet fick Brynäs låna bollen stundtals, men Selånger radade samtidigt upp målchans på målchans. Hemmamålvakten Lisa Fröjdfeldt storspelade och höll kvar Brynäs i matchen.

I den andra halvleken fick gästerna igång effektiviteten. På tio minuter gick man från 0-1 till 0-4 och det såg tungt ut för Brynäs. Men man lyckades ta sig tillbaka, man flyttade upp positionerna och i den 68:e minuten reducerade Adelina Murseli till 1-4 på ett friläge. Hoppet tändes sedan på riktigt när Matilda Ström nickade in en ribbretur till 2-4.

Selånger hade dock ingen avsikt att låta Brynäs få med sig någon poäng. En Brynässpelare blev i den 90:e minuten fälld på mittplan och gästerna kontrade in slutresultatet 2-5 genom Wilma Larsson. Larsson gjorde därmed sitt tredje mål för matchen.

– Det sista målet var en bjudning från domarn, konstaterade Östling.