Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Damtvåan: Murselis soloprestation gav tre poäng

Brynäs avancerade i tabellen efter tre poäng mot IK Huge. Segermålskytt med matchens enda mål blev Adelina Murseli.
– Det var skönt, kommenterade hon. Roligt att det blev avgörande också.

Annons

Med en poängs skillnad i tabellen tog Brynäs emot IK Huge på Måsbergets IP. Den första kvarten av matchen var, för det mesta, jämn och lagen delade på att skapa målchanser. I den 22:a minuten gjorde Brynäs 1–0 genom Adelina Murseli, efter en mycket fin soloprestation.

– Jag tog ned bollen, dribblade förbi och la in den direkt, kommenterade Murseli målet. Målvakten var där men jag sköt lite hårdare och den gick in.

Gästande Huge hämtade upp sig mot slutet av halvleken och skapade fler chanser mot Brynäsmålvakten Lisa Fröjdfeldt, som dock hade marginalerna med sig. Man flyttade upp spelet ännu mer i den andra halvleken och tryckte på för ett kvitteringsmål, men Brynäs försvars- och målvaktsspel satte stopp för de planerna. Trots att gästerna hade flera lägen, bland annat ett vasst avslut som gick klockrent i ribban, höll Brynäs sin nolla intakt och tog med sig alla tre poäng och ett avancemang i tabellen.

– Vi kämpar på bra och har en bra inställning, sa Huges kapten Maria Eriksson. Vi kanske skulle haft en poäng med oss, det känns lite surt.