Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel och Victoria stolta tvillingföräldrar

Två nyfödda kalvar till har anlänt till älgparken i Mo. I lördags natt födde älgkon Victoria de två kalvarna, och allt gick som det ska.
– Det känns underbart, säger Lars Arkesjö.

Han har hållit nyheten för sig själv ett tag, för att kunna konstatera att de nya älgkalvarna klarat sig. Nu verkar allt ha gått som det ska, även om Lars Arkesjö inte varit riktigt nära dem än.

– Jag har varit lite försiktig och sett dem på håll. De ser ut att må bra, säger Lars Arkesjö, mitt uppe i en visning för en grupp turister på besök. Han har upplevt en hel del dramatik den senaste veckan, inte minst med den föräldralösa älgkalven Kalle, som hotades av avlivning.

Nu är det hotet undanröjt, åtminstone tills vidare, och älgparken kan därmed visa upp minst tre älgkalvar för hugade besökare. De stolta föräldrarna Victoria och Daniel föddes själva i parken, för två år sedan.