Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Widing: "Det är ganska mycket skvaller i Gävle"

/

För Brynäsfansen är 26-årige Daniel Widing nog mest känd som skyttekungen som inte drar sig för att säga vad han tycker. Men vad tycker han egentligen om Gävle? GD.se ringde upp honom och pratade spelhallar, skvaller och pubar.

Annons

- Jag är född här i Gävle, på Sätra. När jag var åtta flyttade jag till Dalarna, men sedan flyttade jag hit igen för fyra år sedan när jag började i Brynäs. Jag har varit iväg en del sedan dess, men sedan två år tillbaka bor jag här nu, permanent.


- Att allt som man vill ha finns här. Sedan är det ganska nära till Stockholm om man vill åka dit. Jag gillar att det ligger nära havet också.


- Jag vet faktiskt inte. Det mesta finns här, jag saknar ingenting.


- Jag har ingen direkt favoritplats, men Bönan är fint.


- Oj, det var inga lätta frågor det här. Jag måste nog fundera lite på den.
(När intervjun nästan är slut kommer Widing till slut på en möjlig slogan. Reds anm.)
- Det får väl bli: Gävle - har det mesta. Fast det lät lite töntigt kanske…


- Berggrenska är ett bra förställe tycker jag. Men sedan är det väl bara två som gäller, Heartbreak och Goya. Och där beror det ju på vad man är på för humör.


- Äh, folk vet nog vad jag menar (skratt).


- Jag gillar Java och det nya på Flanör. Vi brukar fika på Java, ett gäng ur laget efter träningarna. Det är ett skönt ställe å koppla av på. Sedan är ägaren lite hockeyintresserad också. Vi har alltid gått dit, ända sedan jag kom till laget. På Lido äter vi frukost ibland, på matchdagarna. Det har nästan blivit som en ritual, om vi inte gör det kommer det gå dåligt i matchen sen.


- Ja, det har nog alla mer eller mindre. Jag börjar till exempel alltid med vänster när jag ska ta på mig grejerna, vänster skridsko, vänster knäskydd och så. Det blir jobbigt ibland om man måste slipa höger skridsko, då får jag ta av mig vänstern också så att jag kan ta på den först sen. Men det gäller ju att man inte tänker allt för mycket på det där. Jag tycker ändå jag håller det på en hyfsad nivå.


- Det skulle ju vara coolt om Gävle var som New York. Om det fanns samma sköna puls här, men är ju inte särskilt realistiskt. Jag har varit där en gång, förra våren, och det var riktigt häftigt. Men om man ska ta någon realistisk stad kommer jag nog inte på någon. Jag tycker att när man är ute och reser är alltid Sverige lite bättre.


- En arkadhall, där man kan spela spel och så och flipper. Det skulle jag vilja ha, det får de starta upp.


- Det känns faktiskt som hemma. Fast jag inte är ju inte uppvuxen här, men jag får ändå den känslan. Jag trivs oerhört bra här.


- Jag vet inte, jag har tänkt på det också. När man spelar hockey så här är det ju viktigt att man trivs, och går det bra för laget trivs man ännu bättre. Men här är det mer än så. Det kanske är för att jag har mycket kompisar utanför hockeyn. Det tycker jag är ganska viktigt så att man kan koppla bort hockeyn ibland.


- Oj, det var också svårt. Men jag måste nog säga Läkerol arena. Ha ha, nu är jag riktigt töntig… Men jag är ingen promenadkille, så jag kommer inte på något annat.


- Det finns inte så fula platser här, kan inte komma på något ställe som jag stör mig på direkt.


- Ja, nu är jag ju ingen promenadkille direkt. Men man kanske åker till Bönan. Eller om det är sommar åker man ju och badar.


-Bocken.


- För min del spelar det ingen roll om den brinner eller inte. Men jag tycker lite synd som de som byggt upp den, om någon tänder eld på den.


- Det är ganska mycket skvaller i Gävle. Det var inte lika mycket i Dalarna, det reagerade jag på direkt när jag flyttade hit. Det behöver i och för sig inte alltid vara negativt. Om man vill få ut något, så är det bara att säga det till någon så vet alla det sen. Men det är ju lite jobbigt ibland också.


- Där måste jag ju säga Brynäs så klart. Fast jag brukar gå på GIF:s matcher också. Jag tycker det är kul att de höll sig kvar. Det är viktigt för Gävle att vi har ett allsvenskt lag.


- Jag gillar ju Rolf Lassgård. Han har gjort mycket bra grejer. Sedan brukar han stötta oss på våra matcher också. Han kommer ner ibland och stöttar oss och pratar, han är ett stort Brynäsfan, det är kul.


- Jag handlar mycket på Brixx. Men man går väl runt lite överallt, MQ är jag på ibland också.


- Mellansverige, helt klart. Gränsen till Norrland går vid Sundsvall.

Mer läsning

Annons