Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans räkmacka

Annons

För 4 personer
4 stora skivor gott, halvljust bröd
4 msk majonnäs
600 g skalade räkor
2 hårdkokta ägg
blandad sallad (finns utmärkt
blandad sallad färdig i påsar)
1 bit gurka
2 tomater
dill
1 citron
Gör så här:
1. Skär upp gurka, tomater och citron. Se till att äggen är hårdkokta, kalla och skalade. Frysta räkor måste ges tid att tina i sin egen takt i kylskåp. Varmvatten och andra tokigheter ger garanterat smaklösa skaldjur.
2. Rosta bröden och låt dem ligga någon minut innan du börjar lägga samman mackorna. Inled med en klick majonnäs mitt på mackan och fördela räkorna över. Om du lägger mackan på den tallrik den ska serveras gör det inget om en och annan räka ramlar av.
3. Garnera upp med ägghalvor, blad, grönsaker, dill och citron.

dan.strandqvist@ttspektra.se