Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danskungens nya utmaning

Killarna i ”Ladies Night” förbereder höstens turné.

Bland planerna finns skämt om Melodifestivalen samt ett sångnummer signerat Magnus Samuelsson.

– Har man ingen självdistans får man inte vara med, säger veteranen Martin Stenmarck.

Martin Stenmarck beger sig återigen ut på vägarna i höst för att uppträda inför den kvinnliga delen av Sveriges befolkning. I årets ”Ladies Night” får han hjälp av Mikael Tornving, som gör comeback i showen, samt Andreas Johnson och Magnus Samuelsson.

– Jag är vettskrämd och väldigt nyfiken. Jag har fått reda på vad som väntar, säger Andreas Johnson.

Att uppträda inför en glad kvinnlig publik är inte alltid en dans på rosor. Martin Stenmarck berättar om en händelse i Globen 2006 då vakterna tvingades hjälpa killarna från scenen.

– Vi hade en catwalk med en stor rund puck i mitten. När jag, Micke Nyqvist och Peter Magnusson börjar närma oss finalen gick vi ut på pucken. Plötsligt ser vi hur tjejerna i närheten börjar resa sig och springa mot pucken. Från att ha varit coola killar blev vi plötsligt tre jävligt rädda skolpojkar. Tjejerna började kravla upp på scenen från alla håll och vi tryckte ryggarna mot varandra. Där fanns en viss rädsla och vi hade ett litet samtal efteråt, haha.

Just nu arbetar killarna med vad höstens show ska innehålla. Andreas Johnson och Martin Stenmarck siktar på att skämta om sina mindre lyckade prestationer i Melodifestivalen och försöker övertyga Magnus Samuelsson att ställa upp och sjunga.

– Det är väl det som ligger sämst till oddsmässigt sett, å andra sidan var det jag som låg sämst till på spelsajterna efter första programmet av ”Let’s Dance”. Så ingenting är väl helt uteslutet, säger en skeptisk Magnus Samuelsson.

Martin Stenmarck är däremot helt övertygad om att showens starke man kommer att ta ton inför publik i höst.

– Ta en sån som Micke Tornving som kanske inte heller är känd för sin sånginsats, han tänker ju hoppa av om han inte får sjunga i år. Man får blodad tand, så nu ska vi locka Magnus till att återupptäcka sina grunder och så får vi se, säger han.

Camilla Sundell/TT Spektra