Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datastuga har öppnat

GÄVLEEn datastuga har slagit upp dörrarna på Vinddraget 10 B i Andersberg.

Utan att behöva boka tid ska stadsdelens cirka 4 000 innevånare kunna nyttja de tio datorerna som är utrustade med Internet och några av de vanligaste datorprogrammen.
- Undersökningar har visat att mellan 30 och 40 procent av de som bor här har tillgång till datorer hemma. Övriga kan nu komma hit för att söka information, skriva ut ett skolarbete eller någonting annat, säger Hans Helmerson, Gavlegårdarna.
Datastugan är den andra i sitt slag i Gävle. Det samarbete som inletts mellan Gavlegårdarna, Hyresgästföreningen och studieförbundet ABF har redan lett till att en liknande datastuga öppnats på Öster.
- Vi ser det som ett sätt att öka intresset för datoranvändande. Datorstugan kan fungera som ett smakprov som gör att folk vill lära sig mer och kommer på våra cirklar, säger Helena Hillbom, projektledare på ABF.

ERIK WIKSTRÖM