Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Datorn orsaken till 20-åringens död?

FORSBACKA
Blev 20-åringen mördad av någon som tänkte stjäla hans dator?
- Man kan inte utesluta det. Det är en märklig omständighet att datorn stod där på golvet, det måste man säga, säger Rolf Gustafsson vid Gävlepolisen.

Annons
När 20-åringen hittades död av sina kamrater i lördags kväll såg de flera tecken på att någon hade varit inne i lägenheten.
20-åringens kropp låg på golvet med en handduk slängd över ansiktet. En krossad blomkruka låg på golvet vid fönstret, och piedestalen som krukan stått på låg bredvid kroppen. Trasig.
Polisen utesluter inte att den kan ha använts som mordvapen.
Men något annat fick kompisen Robert Engberg, en av de första som kom in i lägenheten, att reagera.
Datorn stod utdragen på golvet, nedplockad i en påse.
- Det skulle han aldrig göra själv. Själva burken var utdragen från datorbordet. Han var väldigt rädd om datorn och satt själv och använde den under kvällen när vi var där, säger Robert Engberg.
Han får medhåll av Daniel Berggren, en annan kompis.
- Han skulle ju flytta inom kort. Men datorn skulle vara det absolut sista han plockade ner, och det första han packade upp, säger han.
20-åringen levde för datorer, och tillbringade mycket tid på Lunarstorm. Kompisarna där hade redan i går lämnat ett 50-tal kondoleanser på hans sida.
Om datorn var flyttad verkar det alltså som att någon annan har gjort det. Den personen kan vara 20-åringens mördare.
I går eftermiddag hämtade polisen datorn från 20-åringens lägenhet.
- Man ska spegla den och se om det finns några kontakter där som kan ge några spår, säger Rolf Gustafsson.
Förutom att datorn var nedpackad verkar inget ha stulits ur lägenheten.
- Det såg ut som när vi lämnade den på fredagskvällen. Med ölburkar på bordet och så. Hans mobiltelefon låg i köket. Jag lyfte upp den och kollade och såg att han hade 28 missade samtal, säger Robert Engberg.

Magnus Lundquist
026-277598
magnus.lundquist@gd.se