Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daughtry först att rocka i ”Idol”

Han kom bara fyra i USA:s största tv-tävling, men debutalbumet blev ett av årets mest sålda. Efter Chris Daughtrys succé har rockmusiken fått en större plats i ”American Idol”.– Det är inte längre fånigt att vara med, säger han.

Annons

 

Det är egentligen inte soloartisten Chris Daughtry som tar emot i en av sviterna på Hotel Rival i Stockholm. Sedan den tidigare ”American Idol”-deltagaren släppte sin första skiva för tre år sedan har han skaffat sig ett permanent band, varav två av medlemmarna är med under intervjun.

– Jag har aldrig varit en solokille, jag har spelat i band ända sedan jag började med gitarr.

Daughtry, som bandet är döpt till efter sin sångares efternamn, är i Sverige för att göra en spelning på Rix FM-festivalen i Västerås. Konserten är en del av en promotionrunda för deras andra album, som släpps i juli.

Turnén är knappast deras första, Daughtry har rest jorden runt ända sedan de bildades. Ett bra sätt att komma varandra nära.

– Det var lite konstigt i början. Att dela scen och replokal med killar som du inte känner, utan bara kunde le mot, skrattar gitarristen Brian Craddock.

– Det varade dock inte så länge, säger Chris Daughtry på utpräglad amerikanska.

Han är uppvuxen i en liten ort i North Carolina, och har kämpat länge för att bli en framgångsrik artist. Efter många års harvande i olika band på den lokala klubbscenen såg han ”American Idol” som enda utvägen till ett skivkontrakt.

– I flera år ville jag inte ha något att göra med programmet, men min fru övertygade mig, säger han.

Chris Daughtry tycker inte att hans medverkan i en kommersiell tv-show har begränsat honom som rocksångare, utan hoppas snarare att hans insats möjliggjort för andra alternativa musiker att söka till ”Idol”.

– I årets säsong var alla i toppen rockorienterade, så har det inte varit förr. Ninna Prage/TT Spektra