Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daughtry först att rocka i ”Idol”

Han kom bara fyra i USA:s största tv-tävling, men debutalbumet blev ett av årets mest sålda. Efter Chris Daughtrys succé har rockmusiken fått en större plats i ”American Idol”.– Det är inte längre fånigt att vara med, säger han.

 

Det är egentligen inte soloartisten Chris Daughtry som tar emot i en av sviterna på Hotel Rival i Stockholm. Sedan den tidigare ”American Idol”-deltagaren släppte sin första skiva för tre år sedan har han skaffat sig ett permanent band, varav två av medlemmarna är med under intervjun.

– Jag har aldrig varit en solokille, jag har spelat i band ända sedan jag började med gitarr.

Daughtry, som bandet är döpt till efter sin sångares efternamn, är i Sverige för att göra en spelning på Rix FM-festivalen i Västerås. Konserten är en del av en promotionrunda för deras andra album, som släpps i juli.

Turnén är knappast deras första, Daughtry har rest jorden runt ända sedan de bildades. Ett bra sätt att komma varandra nära.

– Det var lite konstigt i början. Att dela scen och replokal med killar som du inte känner, utan bara kunde le mot, skrattar gitarristen Brian Craddock.

– Det varade dock inte så länge, säger Chris Daughtry på utpräglad amerikanska.

Han är uppvuxen i en liten ort i North Carolina, och har kämpat länge för att bli en framgångsrik artist. Efter många års harvande i olika band på den lokala klubbscenen såg han ”American Idol” som enda utvägen till ett skivkontrakt.

– I flera år ville jag inte ha något att göra med programmet, men min fru övertygade mig, säger han.

Chris Daughtry tycker inte att hans medverkan i en kommersiell tv-show har begränsat honom som rocksångare, utan hoppas snarare att hans insats möjliggjort för andra alternativa musiker att söka till ”Idol”.

– I årets säsong var alla i toppen rockorienterade, så har det inte varit förr. Ninna Prage/TT Spektra