Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De byter scenen mot lanthandeln

Artisterna Mickey och Annika Petersson har spelat i flera stora musikaler.

Nu tar de över lanthandeln i Järbo.

Mamma Mia!, Jesus Christ Superstar, Evita, Starlight Express och Chess finns på meritlistan. Nu kan de lägga till "butiksinnehavare".

– Efter 27 år på scenen vill vi få mer familjetid med vår son. Vi har letat efter någonting annat än teatern och nu hittade vi affären i Järbo. Vi flyttade hit strax innan jul och trivs bra, det är nära till naturen, till stan och till Arlanda.

Hur gammal är sonen?

– Han är nio år och har gått på svenska skolan i Hamburg, men nu har han fått börja i skolan i Järbo.

Han ni någon koppling till orten?

Nej. Jag är från Norrköping och min fru från Hamburg. Det var affären som förde oss hit.

Har ni någon erfarenhet av att driva butik?

– Nej, ingen alls. Den största skillnaden är alla räkenskaper, annars gäller det att prata med folk och det har vi gjort i 30 år. Än har vi inte slutat helt och hållet med teatern, Annika ska spela en av rollerna i världspremiären av musikalen Farligt begär i sommar.

Beskriv butiken.

– Vi vill att det ska bli en riktig lanthandel med både livsmedel och andra saker som man behöver. Några av våra partners är Diléns, Ockelbo ost och Mekonomen. Eftersom vi har bott i Tyskland kommer vi också att sälja specialiteter därifrån, korv och ost till exempel. Den 4 maj har vi officiell invigning.

Lycka till!

– Tack.