Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De firar nyår i Gävle med sina datorer

I en källarlokal på Söder i Gävle har ett gäng datafantaster samlats för att fira nyår tillsammans med varandra och sina datorer.

De träffades över internet på IRC, en sorts chattrum. Gemensamt hade de ett stort intresse för datorer och internet. De bestämde sig för att träffas på riktigt och bildade föreningen Amiga Computer Group Gävleborg, ACGG.

I nästan 20 år har de träffats, en gång på sommaren och en gång på vintern. Under ett par dagar passar de på att umgås, spela dataspel och programmera.

I år har de samlats för att fira nyår tillsammans och då ska de också äta en nyårssupé. Rose-Marie Forsberg är en av grundarna till föreningen, hon tycker att det är roligt att de fortfarande träffas regelbundet.

– Folk kommer från alla möjliga delar av landet. De flesta har kommit upp i 40-års åldern så nu är det dessutom ganska många barn med, berättar Rose-Marie Forsberg.

Anders Sikvall är ordförande i föreningen och berättar att de förutom att umgås och hålla på med sina datorer också håller föreläsningar för varandra.

Föreningens medlemmar är kunniga inom en rad olika områden och på nyårshelgens schema står föredrag om allt från kinesiska tecken till hur man bygger appar med programmet Qt Creator.