Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De hoppas också hitta jobb

GÄVLEPetter Ekelund och Ingela Westlund blev uppsagda från Ericsson. Nu letar de nya platser i arbetslivet.

Petter Ekelund och Ingela Westlund letar ny plats i arbetslivet efter uppsägningen från Ericsson, men vet ännu inte de var de hamnar.

- Det här är ett bra tillfälle att ta en funderare, säger Petter Ekelund.

Han började i Antenn i april efter att ha jobbat i två år som produktionstekniker. Han säger att han var förberedd på att han hörde till dem som skulle få gå, eftersom han inte hade varit så lång tid på företaget.

Varit med förut
- Jag har varit med förut om uppsägningar och konkurser så det känns inte så farligt, säger han.

Men han trodde att det skulle vara säkrare att arbeta på ett stort företag.

Ingela Westlund, som började i Antenn i maj, hade jobbat i tre år som materialhanterare. Hon säger att hon blev chockad och att det kändes deppigt när uppsägningsbeskedet kom.

- Separationen från dem som man jobbat med var svår. Men när man kommit hit och lättat hjärtat kändes det bättre, säger hon.

Byta bransch?
De första sex veckorna på Antenn hade Ingela Westlund och Petter Ekelund olika seminarier med inriktning mot att skriva ansökningshandlingar och självkännedom. De vill båda två använda tiden, som längst ett år, för att komma fram till vad de vill ägna sig åt i framtiden. Petter Ekelund vet inte om han vill fortsätta inom samma bransch eller byta.

- Det har utkristalliserat sig ett par huvudspår. Sedan är det en slump vad det blir, det beror på vad som dyker upp.

Ingela Westlund tänker fortfarande igenom vad hon vill göra. Men båda är säkra på att de vill ha jobb inom pendlingsavstånd från Gävle.

Peter Wallén är handledare på Antenn och en av tre i den marknadsgrupp som sköter företagskontakterna. Han säger att det framförallt är små och medelstora företag med mellan tio och 50 anställda från hela landet som de har kontakt med.

Kan vara drag
Två företag verkar inom telekom- och 3G-industrin, resten inom andra branscher.

- Man blir förvånad hela tiden. I de branscher där man tror att det är botten kan det vara riktigt drag, säger Peter Wallén.

Petter Ekelund tycker att det är bra att företagen anmäler sitt intresse.

- Ju fler företag som känner till oss desto bättre är det för oss. Det är svårt att hitta de företag som kanske behöver någon.

ANNA BAGGE