Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De kommer att sakna sin skola

Sörbyskolans särskoleklass firade sin avslutning med blommor och ballonger.
En speciell avslutning, den sista, innan klassen flyttar till Steneberg.

För åtta av högstadieklassens elever var det den sista avslutningen på grundskolan, som de lämnar för att börja i gymnasiet till hösten.

Bara fyra elever blir kvar i klassen och de får därför flytta till Stenebergsskolan till hösten.

Joel Ekström hör till dem som får byta skola när han i augusti börjar nian. Det tycker han ska bli både bra och dåligt. Han är glad att personal följer med.

– Det blir tråkigt att lämna skolan, säger han.

Han gillar Sörbyskolan, men kommer inte att sakna lektionerna under ledigheten.

– Ja, det är skönt med sommarlov.

Filip Mattsson ska också byta skola till Steneberg i höst.

– Jag kommer att sakna Sörbyskolan.

Samtidigt ska det bli spännande att få nya kompisar. Och så följer ju bästa kompisen Joel med. De gillar hockey, berättar Filip Mattsson och de spelar tv-spel och går på Läkerolen.

Carolin Hedström slutar nian och skulle ändå ha lämnat Sörbyskolan för Polhemsgymnasiet. Vilket program det blir har hon inte bestämt än, men eftersom hon gillar att baka kan det tänkas att hon läser något som har med bakning och mat att göra. Hon ser fram emot att börja gymnasiet.

– Det känns bra.

Föräldrar och syskon droppade in till kak- och tårtbuffén och elever och personal fick blommor och paket. Sedan var det dags för utdelning av diplom och minnesböcker. Den som ville hade också chansen att se bilder från särskolans tre år på Sörbyskolan.