Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De köper GD-huset – kan bli bostäder och butiker

Under torsdagen har Perol Fastigheter köpt GD-huset på Hattmakargatan i Gävle.

Annons

Mittmedia kommer att hyra fastigheten, men har för avsikt att hitta nya lokaler för redaktion och huvudkontor under första delen av 2017.

– Det här beskedet innebär att det är bråttom att hitta nya lokaler för GD, och inte minst Arbetarbladet, som ska ut ur sin lokal innan årsskiftet. Vi vet inte idag hur sökprocessen kommer att gå till, men ägarna har sedan tidigare aviserat att det finns en del lämpliga förslag, säger Anna Gullberg, chefredaktör GD.

Nystartade Perol Fastigheter AB ägs av Sundsvallsbaserade Peritas Invest AB och H Olofson Invest AB samt Hudiksvallsbaserade ROPH Perol AB. De har samtidigt också förvärvat Mittmedias lokaler i Hudiksvall.

Perol Fastigheter har för avsikt att förändra detaljplanerna så att det inryms bostäder och butiker, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att utveckla dessa fastigheter under de kommande åren och vi har gedigen kompetens i det nystartade bolaget Perol Fastigheter för att lyckas med det, säger Petter Boström, vd, Perol Fastigheter.

Tillträde sker 30 september.

– Mittmedia är mycket nöjd med affären och välkomnar Perol Fastiheter som ny fastighetsägare, säger Krister Jönsson, styrelseordförande i Mittmedia Förvaltnings AB.

Läs även: Mittmedia vill sälja GD-huset – letar nya lokaler till tidningen

► Vår nyhetsapp är nu ännu bättre och personligare. Här laddar du ner GD-appen till din Iphone och här laddar du GD-appen till Android .