Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De lirar för de hemlösa

Annons

I juletid för några år sen ställde sig en lång rad musikprofiler i Gävle bakom stödprojekt till förmån för hemlösa i stan. Det handlade dels om försäljning av samlingsalbum, dels om livegalor, där intäkterna gick till nämnda välgörande ändamål.

Nu är det dags igen, fast i en annan årstid. I morgon söndag fylls området kring Café Furiren på Laxön i Älvkarleby med musik från klockan 14 på eftermiddagen till 23–tiden på kvällen.

– Vi är många ”rocksluskar” som känner för detta, säger initiativtagaren Björn Widing, gitarrist och sångare i The Rockfire. Entrén är överkomlig, så jag hoppas folk är generösa och det vi får in lämnar vi över till Röda Korset.

Sex band ska spela och i huvudsak handlar det om rock, rock’n’roll och blues.

The Rockfire är givetvis med, men även Flash & The Flames, Isobel & November, Hub Cats, Prikkens Bluesband och Bongo Fury. Det sistnämnda bandet med bröderna Diamant och Rikard Sjöblom är ju uppmärksammat för sitt sätt att tolka Frank Zappas musik.

I samband med välgörenhetsarrangemanget kommer en tavla, skänkt av Johan Thunberg, att auktioneras ut.