Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"De skjuter sig i foten"

I sommar deltar uppemot 300 unga och speciellt utvalda hockeytalanger i träningslägret Prospect Camp i Hofors.
Men mannen bakom lägret, Boris Lamby, hävdar att Brynäs stoppat sina talanger från att vara med.

Annons

Prospect Camp pågår under fyra veckor och vänder sig till hockeytalanger från 10 till 16 år. Bara de som anses vara de bästa bjuds in.

Flera spelare som senare blivit storstjärnor har varit med, bland andra Brynäsbekantingarna Elias Lindholm och Calle Järnkrok. Trots det är Brynäs intresse för lägret svalt.

– Brynäs har förbjudit sina tv-puckspelare att vara med, säger Boris Lamby, som startat Prospect Camp.

– Det kan bero på två saker. På avundsjuka och på att de har sin egen hockeyskola som de tjänar pengar på, fortsätter han.

Brynäs ungdomsansvarige Stefan Utby säger att klubben inte har stoppat några spelare från att vara med på Prospect Camp. Detsamma säger Gästriklands tv-pucktränare och Brynäs U16-tränare Petter Olsson. Den sistnämnde medger dock att frågan om Prospect Camp tagits upp med laget.

– Det vi sagt är att de camper och läger som är sanktionerade av förbundet, som vår egen hockeyskola, är de vi ställer oss bakom.

Då kanske det är svårt för era spelare att gå emot er?

– Nej, om någon skulle komma till mig och säga att de ville vara med på ett sånt här läger så skulle inte jag lägga mig i det.

Boris Lamby menar att Brynästalangerna skulle ha haft nytta av att vara med på Prospect Camp och att klubben "skjuter sig i foten".

– Alla vill spela i NHL men alla har mycket längre väg att gå än vad de själva och föräldrarna tror.