Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

De ställer upp för offren

GÄVLE På söndag slår Konserthuset upp portarna för en stor insamlingsgala till flodvågens offer. - Det blir en gala för och tillsammans med Röda Korset, berättar konserthuschefen Hans "Surte" Norin.

Frank och Simon Ådahl, The Refreshments, Regina Lund, Lill-Babs, Monica Törnell och Östen med resten. Dessutom kommer låtskrivarna Lennart Wastesson, Larry Forsberg och Sven-Inge Sjöberg att uppträda för första gången.

- Vi har kontaktat så många artister det bara går och fått ett enormt gensvar. Alla som kan ställer upp, berättar Hans "Surte" Norin.
Än är det inte riktigt färdigt hur många artister det blir, men klart är att konserthuschefen räknar med en helkväll.
- Det blir många artister från Gästrikland och Hälsingland, säger han.

Idén till galan föddes i samma stund som han hörde om katastrofen, berättar han. Han satt i bilen och lyssnade på radions sändningar och tänkte att det måste finnas någonting han kan göra.
- Det är väldigt bra att ha ett konserthus till hands, säger han.
I början av förra veckan ringde han upp Röda Korset i Gävle, som svarade med stor entusiasm.
- Vi har jobbat för högtryck, säger Eva Lingvall som är rödakorskonsulent i Gävle. Vi är oerhört tacksamma för allt stöd vi får från hela länet.
Som konferencier kommer vi att få se Rickard Olsson, Gävlejournalist som under det senaste året suttit i morgonsoffan på TV4.

Konserten kommer att bestå av två avdelningar. Före paus är det en lugnare del med symfoniorkestern. Del 2 kommer att vara lite mer glädjefylld, men hela tiden mot bakgrund av katastrofen.
I normala fall är det stora produktionskostnader runt en konsert. Men nu ser situationen annorlunda ut. Ingen får någon lön för söndagens gala. Artisterna ställer upp gratis.
Alla intäkter kommer att gå oavkortat till Röda Korsets hjälparbete. Och konserthuschefen räknar med utsålt. 800 biljetter ska säljas för 200, 300 eller 500 kronor.
Besökarna bestämmer själva hur mycket de vill betala för biljetten. Detsamma gäller för fika och garderobsavgiften.

Konserten hålls på söndag den 9 januari med början klockan 18.00. Biljetterna släpps redan idag.

Johanna Jönsson

Skottes håller stödkonsert

GÄVLE Skottes Musikteater bidrar till återuppbyggnaden efter katastrofen i Asien och i Skutskär kommer en stödkonsert att hållas.
Skottes Musikteater kommer att skänka fem procent av bruttointäkterna från vårens produktion "Solklart" till stöd för de länder som drabbades av flodvågen. Teatern ska dessutom vara med och arrangera en solidaritets- och insamlingsgala lördagen den 8 januari på Skottes Musikteater.
Samma dag ges en stödkonsert i Skutskär. Avalanche, Älvkarleby Gospel, Bengt Söderhäll och Urban Forsberg medverkar. Konserten hålls i Rio-bio i Folkets Hus. Alla intäkter går oavkortat till de hjälpbehövande i Asien och kommer att sättas in på Röda Korsets postgiro.

Välgörenhetskonsert även i Hofors

HOFORS Hofors församling ordnar en välgörenhetskonsert för katastrofens offer i Sydostasien. Redan i går morse togs kontakter för att församlingen i samarbete med Lutherhjälpen, Röda Korset och Lions ska samla in pengar gemensamt.
Vid konserten deltar församlingens alla körer och solister.