Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Akut behov av nya lokaler för ögonverksamheten i Gästrikland

Vi i Liberalerna tycker att det är positivt att region Gävleborg gör en lokalinvestering så att ögonverksamheten i Gästrikland kan få nya lokaler på Södertulls sjukhusområde i Gävle. Dessa nya lokaler är ögonverksamheten i akut behov av, skriver Hasse Backman.

Annons

Vi finner det dock olyckligt att regionledningen inte haft bättre framförhållning. Det är inte bra att läget blivit så akut för ögonverkasamheten så att denna flytt är det enda tänkbara alternativet för att säkra ögonverksamhetens framtid i Gästrikland.

Ögonmottagningen har idag sina lokaler på Gävle sjukhus. Lokalerna har under senare år underhållits på låg nivå, inför planerad rivning inför kommande nybyggnationer på Gävle sjukhus.

Inför den planerade rivningen har olika alternativa lokallösningar studerats och utvärderats av fastighetsavdelningen och verksamheten. Föreslagen lösning innebär att hela ögonverksamheten, ögonoperation och ögonmottagningen flyttas permanent från Gävle sjukhusområde till Södertulls sjukhusområde i Gävle.

På Södertulls sjukhusområde kan ögonverksamheten få moderna lokaler med ytterligare undersökningsrum, expeditioner och plats för läkarsekreterarna. Samtidigt kan mottagning och operation placeras närmare varandra.

Om inte denna flytt görs så måste ögonvården under flera år bedriva verksamhet i bristfälliga lokaler fram till dess att nybyggnationerna på Gävle sjukhus är klara. Detta bedömer vi i Liberalerna skulle medföra alltför stora problem för patienter och personal inom ögonvården.

Hasse Backman, L

regionråd i opposition Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons