Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Att återta kollektivtrafiken kan inte ses som något annat än ett socialistiskt experiment

Det är anmärkningsvärt att regionrådet Jan Lahenkorva, S, inte verkar förstå skillnaden mellan ett bolag som ägs gemensamt av staten och landets regioner (SOS-alarm) och de privata och lokala företag som kör vår kollektivtrafik, skriver Patrik Stenvard och Alexander Hägg, M.

Slutreplik: Att återta kollektivtrafiken i egen regi kan inte ses som någonting annat än ett socialistiskt experiment. Detta utifrån att det inte presenterats några sakliga skäl för att genomföra utredningen mer än vissa partiers ideologiska hemvist. Detta vill man genomföra trots att det blir sämre och dyrare för våra passagerare.

Vad gäller att tappa greppet om ekonomin och kollektivtrafiken är det lite som att kasta sten i glashus. Kollektivtrafiken har länge gått och går fortfarande med mångmiljonunderskott. Det är trots allt (S) som styr i regionen, lite ekonomiskt ansvarstagande och ödmjukhet vore klädsamt.

Eller som Margaret Thatcher sa ”Problemet med socialism är att till slut får du slut på andras pengar”.

Patrik Stenvard, M

regionråd i opposition

Alexander Hägg, M

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel