Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Att Livets Ord skulle ha något som helst inflytande över oss är bara nonsens

Att Livets Ord skulle ha något som helst inflytande i KD är bara nonsens. Med mycket god insikt i Kristdemokraterna kan vi i stället konstatera att Gävle har stort inflytande tack vare att en Gävlebo sitter som representant i partistyrelsen, skriver Jan Myléus och Lili André.

Annons

Ledarskribenten Tomas Karlsson skriver i GD den 13/6 om ”nya väljargrupper” som attraheras av Kristdemokraternas politik. Vi kristdemokrater gläds åt alla människor som tror på och stödjer vår politik. Mycket beror just på, vilket ledarskribenten också skriver, att vi har högt förtroende i sjukvårds-, äldreomsorgs- och familjepolitik men också i jämställdhets- och skolpolitiken där förtroendet för KD ökar.

Dock skriver Tomas Karlsson några saker som är missvisande. Artikeln påstår att Uppsala är KD:s andra starka fäste och att församlingen Livets ord dominerar partiet.

Vilken faktabas som ligger bakom det påståendet om partisympati och religiös tillhörighet kan man ju fundera över då åsiktsregistrering av det slaget inte är tillåtet. Påståendet om Uppsala som ett stort fäste för KD är helt taget ur luften. Enligt val.se så ser man snabbt att Uppsala ligger omkring plats tio sett till antal röster i procent.

Att Livets Ord skulle ha något som helst inflytande i KD är bara nonsens. Med mycket god insikt i Kristdemokraterna kan vi i stället konstatera att Gävle har stort inflytande tack vare att en Gävlebo sitter som representant i partistyrelsen.

Artikeln påstår också att KD:s politik attraherar fler män än kvinnor. Till stöd för detta är SCB:s stora partisympatiundersökning. Det kan vara så att Kristdemokraterna ökar bland män för tillfället, men i den hänvisade undersökningen skriver SCB följande: ”Det går inte att se några skillnader mellan män och kvinnors sympatier för Kristdemokraterna i maj 2019.”

Men vi håller med Tomas Karlsson i att vi attraherar fler väljare än tidigare, vilket är glädjande. Kristdemokraterna som med en tydlig och trovärdig politik toppar förtroendet i de stora sakfrågorna. Ebba Busch Thor som är den partiledare som har högst förtroende bland partiledarna, drar naturligt väljare till sig. Hon är en ledare som Sverige i dag behöver. Som sagt, vi gläds åt alla människor som ser och stödjer vår politik.

Jan Myléus, KD

kommunalråd, ordförande Gävle

Lili André, KD

ledamot av partistyrelsen, ordförande Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons